Kunstpunkt Lista

Fyrmesterboligen har siden 1987 vært visningssted for lokal, nasjonal og internasjonal kunst.

Agder Kunstsenter og Kunstpunkt Lista overtok driften av galleriet i 2017. Kunstpunkt Lista produserer og viser en rekke utstillinger i løpet av året. Galleriet viser fortrinnsvis separatutstillinger med fokus på billedkunst og kunsthåndverk fra Agder, samt gruppeutstillinger og kurraterte utstillinger. Gallerihagen er alltid åpen for publikum.

 

Kontakt

Kunstpunkt Lista Nettside Facebook

Erlend Helling Larsen
Kunstnerisk leder Kunstpunkt Lista
erlend@hjem.as
Tlf: +47 452 07 635

Agnes Repstad
Daglig leder Agder Kunstsenter
agnes@agderkunst.no
Tlf. +47 472 02 743

____________

 

Aktuell utstilling

Forskjellig uannonsert aktivitet vil foregå i løpet av vinteren , Les mer her

Kunst i landskap

Flere internasjonale kunstmønstringer i regi av Galleri Lista Fyr v/Alfred Vaagsvold har tatt i bruk landskapet som visningssted: Drift 1992, Drift-94 og Folk-05 med Solfrid Olette Mortensen som samarbeidspartner. Bunkers – 95 med Barbro Raen Thomassen som kurator, Nordberg Fort- 97 og 98 med Sørlandets Kunstmuseum som samarbeidspartner.

Bunkers

I samarbeid med grunneierne har flere bunkere blitt permanente steder for kunst. Den underjordiske bunkeren i plantefeltet er innlemmet i offisiell liste over veikapeller.

Gallerihagen

Billedkunstner Martin Haar har lånt ut prototyp til fredsskulptur som planlegges for Jerusalem, plassert sentralt i Gallerihagen. Hagen er alltid åpen for publikum, også til private arrangementer. Den norske kirke har godkjent hagen som vigselsplass. Hagen er også et sted for markeder, konserter, møter, selskaper, visninger, kunstpedagogiske opplegg i samarbeid med skoler med mer.


«Den som ser og hører» Maleri på trafokiosk utført i kunstmønstringen Drift 1992 av Karin Ögren, Sverige.